Mijn verhaal

Welkom op mijn website voor Fotografie, leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Ton van Kooten, 42 jaar en ik woon in Veenendaal. Inmiddels al 16 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw Elke. Samen hebben we 2 prachtige kinderen.

Al een lange tijd heb ik een passie voor fotografie. Deze passie is sinds 2005 uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming; Ton van Kooten Fotografie.

Naast het feit dat ik de fotovakschool in Apeldoorn heb gevolgd, ben ik ook afgestudeerd maatschappelijk werker met ruim 11 jaar werkervaring in deze branche.

Al jong, op mijn 9de verjaardag, kreeg ik mijn eerste fototoestel. Hiermee heb ik duizenden dia's en foto's gemaakt van alles wat los en vast zat; blaadjes, prikkeldraad, honden, eenden, planten en uiteraard mijn familie. Mijn fascinatie voor schoonheid en het vastleggen daarvan houden mij al sinds mijn kindertijd bezig.

Mijn voornaamste stijl van fotograferen wordt wel journalistieke fotografie genoemd; alle momenten van een dag of fotoshoot zoveel mogelijk vastleggen zoals het zich op dàt moment voordoet. Voor portretfotografie en bedrijfsfotografie geef ik vaak wèl meer instructies rondom een bepaalde pose. Fotograferen is mijns inziens voornamelijk 'spelen met licht'. Ik werk zoveel mogelijk met bestaand licht en probeer zo min mogelijk te flitsen. Op die manier laat ik de sfeer van dat moment zoveel mogelijk in de foto's terug komen.

Ton van Kooten Fotografie staat voor:

  • oog voor detail;

  • eigentijds;

  • sociaal vakmanschap;

  • onopvallend aanwezig;

  • humoristisch;

  • ontspannen sfeer;

  • beeldend verhalen vertellen;

  • kritisch in kwaliteit.

Mijn manier van fotograferen is vooral op de achtergrond aanwezig zijn, maar ondertussen wel alle details vastleggen zodat het verhaal van de dag of het moment zichtbaar wordt.

Mede doordat ik zelf muzikant ben, geniet ik ook enorm van concertfotografie. Ik vind het een sport om zoveel mogelijk de emotie van het concert in beeld vast te leggen.

Mijn portfolio op deze site laat het één en ander zien van mijn bezigheden binnen de fotografie, maar natuurlijk is er meer... Zo maak ik bijvoorbeeld ook foto's bij begrafenissen. Ik vind het bijzonder om óók die kwetsbare momenten van het leven vast te leggen, zodat verhalen verteld kunnen blijven worden en herinneringen gekoesterd.

Wellicht is er iets waar ik je mee van dienst kan zijn; dus hopelijk tot ziens bij Ton van Kooten Fotografie!